Telefoonnummer:

0497/65.61.98

Email

info@helende-handen.be

Openingsuren

Steeds op afspraak

Cupping massage: Alles wat je moet weten

Ontdek nu de eeuwenoude geheimen van cupping massage! Steeds meer mensen in Nederland en België ontdekken de voordelen van deze bijzondere massagevorm. Cupping-massage wordt zowel in professionele massagepraktijken als thuis steeds vaker toegepast. Maar wat is cuppin -massage precies en waarom is het zo populair? Je ontdekt het hier.

Ik ben Ans Vanbroekhoven, een professionele massagetherapeut. Met plezier zal ik je alles vertellen over cupping massage. Leer meer over de helende effecten van deze krachtige massage, de verschillende soorten en ontdek wanneer je het best een cupping massage kan doen.

Ik sta voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maak kennis met de magie van een cupping massage.

Cupping massage Chinese therapeut

Wat is een cupping massage?

Tijdens deze bijzondere massage maak ik gebruik van verschillende cups. Deze kunnen van glas zijn, maar ook van siliconen of ander materiaal. De therapeutische cups worden op je huid geplaatst en vacuüm getrokken om een helend effect te creëren.

Er zijn verschillende manieren waarop ik het vacuüm kan creëren, bijvoorbeeld met behulp van een pompje. Dit zorgt ervoor dat de huid en het bindweefsel onder de cup omhoog komen. De doorbloeding in het behandelde gebied zal hierdoor sterk toenemen. Bovendien kunnen cups gebruikt worden om verklevingen in het bindweefsel los te maken en zo jouw spieren weer soepel te maken.

Wil jij alles uit je cupping massage halen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om deze bijzondere massagevorm toe te passen. Zo kan je ervoor kiezen om de cups op de huid te laten staan of om ze te bewegen terwijl ze vacuüm zijn getrokken.

Als je voor de laatste optie gaat, dan is het belangrijk om gebruik te maken van massageolie. Zo kunnen de cups soepel over de huid bewegen. Hiervoor gebruik ik steeds hoogwaardige massageolie die speciaal is ontwikkeld voor cupping massages. De combinatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Rode plekken na een cupping massage? Geen paniek!

Het is niet ongewoon dat er na een cupping massage rode ronde vlekken ontstaan op de behandelde gebieden.

Deze vlekken kunnen zelfs verkleuren naar blauw. Wees gerust: dit is een normale reactie van het lichaam op de behandeling. Het vacuüm in de cups zorgt namelijk voor een sterkere doorbloeding op de behandelde plekken.

Hierdoor wordt er meer zuurstof en voedingsstoffen naar deze gebieden gebracht. Dit kan leiden tot het ontstaan van rode plekken, die in hevigheid kunnen variëren afhankelijk van de methode en intensiteit van de cupping massage.

Maak je dus geen zorgen als je deze vlekken ziet verschijnen na jouw cupping massage! Het is juist een teken dat de behandeling effectief is en jouw lichaam goed reageert. Met kwalitatieve cups en professionele massageolie ben jij zeker van een veilige en effectieve cupping massage.

Cupping massage Fire cupping

Wat zijn de voordelen van een cupping massage?

Benieuwd waarom cupping massage zo populair is? Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor deze oude techniek om hun lichaam te revitaliseren en klachten te verminderen!

Cupping werkt op verschillende niveaus: het heeft niet alleen een sterk effect op de huid en het bindweefsel, maar kan ook helpen bij spierherstel en je energiebalans. Bij holistische, therapeutische massages zet ik vaak cups in om energieblokkades op te heffen. Hierdoor voel je je weer helemaal ontspannen en in balans.

Bij klachten die voortkomen uit verkleefd bindweefsel, is cuppingmassage een absolute aanrader. Door het bindweefsel intensief los te maken met professionele cups, kan je de cirkel van klachten doorbreken en je lichaam weer in balans brengen. Ook bij langdurige klachten kan cupping massage goed helpen. Het stimuleert je lichaam om afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren op de behandelde plekken.

En dat is nog niet alles! Bij spierklachten kan cupping massage ook van grote waarde zijn. Het vacuüm van mijn cups zorgt voor een lokale stimulatie van de doorbloeding, waardoor het lichaam wordt aangezet tot sneller herstel.

Cupping-massage is een effectieve behandeling die wordt ingezet bij een breed scala aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan :

  • Nek- en rugklachten
  • Hoofdpijn
  • Schouderklachten,
  • Spierpijn
  • Verklevingen in het bindweefsel
  • Het behandelen van oude littekens
  • Fibromyalgie
  • Het opheffen van energieblokkades
  • Rimpels

Wanneer doe je best een cupping massage?

Wist je dat een op elk moment van de dag van een cupping massage mag genieten? Geweldig, toch? Het is wel aan te raden om na de massage rustig aan te doen en voldoende water te drinken. Zo help je je lichaam om de afvalstoffen af te voeren.

Magnetic cupping

Hoe is cupping ontstaan?

Cuppingmassage is een oude en bewezen geneeswijze die al meer dan 5000 jaar wordt toegepast in Oost-Azië en het Midden-Oosten. In deze landen werd cuppingmassage gezien als een krachtige manier om het lichaam te reinigen en de gezondheid te bevorderen. Maar ook in Europa werd deze methode al in de Middeleeuwen toegepast, waar het werd gezien als een effectieve manier om ziektes te genezen.

Tegenwoordig is cuppingmassage een populaire en gewilde behandeling bij veel mensen over de hele wereld. Er zijn verschillende soorten cuppingmassages, waaronder de dry-cupping-massage waarbij de huid intact blijft. Dit is de methode die het meest wordt toegepast in België en Nederland. Het is een veilige en effectieve manier om het lichaam te behandelen en klachten te verminderen.

Welke soorten cupping massages bestaan er?

Ja, er bestaan verschillende soorten cupping. Elk type massage heeft haar eigen specifieke doelen. Het belangrijkste onderscheid is dat tussen dry cupping en wet cupping.

Bij wet cupping worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt voordat de cupping cup geplaatst wordt. Dit wordt vooral gebruikt bij het verwijderen van “slecht” bloed uit het lichaam.

Daarnaast zijn er nog andere soorten cupping-massages, zoals cupping voor cellulitus, cupping massage voor het gezicht, cupping bij bindweefselklachten, … Welke soort cupping massage het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke wensen en klachten. Daarom kijk ik als massagetherapeut altijd eerst naar de persoon om vervolgens de behandeling te kiezen die het beste aansluit bij de klachten.

Cupping massage voor het gezicht

Ben je het beu om die rimpels te zien wanneer je voor de spiegel staat? Je bent zeker niet alleen. Cupping kan je huid die boost geven waarnaar je verlangt.

Bij cupping van je gezicht wordt je huid opgetild wanneer de speciale cups een vacuüm creëren. Dit stimuleert de doorbloeding van je huid en het afvoeren van afvalstoffen. Zo kan je opnieuw genieten van een stralende huid en een vermindering van rimpels. Bovendien helpt het bij het diep reinigen van de poriën. Steeds meer schoonheidsspecialisten bieden cuppingmassage aan als onderdeel van hun behandelingen.

Cupping bij bindweefselklachten

Cupping massage is een effectieve behandeling voor problemen met het bindweefsel. Verschillende klachten kunnen hierdoor ontstaan. Cupping massage kan lokaal verlichting bieden, maar kan ook uitstralende klachten verminderen.

Langdurige klachten, die in stand gehouden worden door bindweefselproblemen, kunnen vaak goed behandeld worden door een cuppingmassage. De cups worden als het ware over de huid getrokken, het bindweefsel wordt losgetrokken en de doorbloeding neemt weer toe.

Orion centrum Lommel therapeutische cupping

Cupping van de de rug

Cuppingmassage op de rug is een effectieve methode om gericht spieren in de rug te ontspannen. Door de doorbloeding lokaal te stimuleren worden de spieren beter doorbloed en kunnen ze gemakkelijker ontspannen.

Maar wist je dat cuppingmassage ook heel goed kan worden ingezet op de reflexzones van de rug? Elk onderdeel van ons lichaam, zoals organen, botten en spieren, wordt aangestuurd door zenuwen die ontspringen in de wervelkolom. Langdurige klachten elders in het lichaam kunnen daarom ook effect hebben op het bindweefsel van de rug. Deze verklevingen kunnen klachten in stand houden.

Door middel van cuppingmassage worden deze bindweefselzones effectief losgemaakt, waardoor de vicieuze cirkel wordt doorbroken en het lichaam kan herstellen.

Wet of dry cupping

De hiervoor genoemde methoden vallen onder dry cupping. Dry cupping is de cupping methode die ik toepas in mijn massagepraktijk. Maar wist je dat er ook wet cupping bestaat?

Wet cupping is een krachtige methode die de voordelen van dry cupping combineert met een diepgaande detoxificatie van het lichaam. Bij wet cupping maakt men sneetjes of gaatjes in de huid voordat de cups worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om het onreine of slechte bloed te verwijderen.

Een voorbeeld van wet cupping is de populaire Hijama massage (Hijama is Arabisch is voor ‘zuigen’). Hierbij wordt de cup vacuüm gezogen op de beschadigde huid, waardoor er bloed mee naar boven komt.

Ben jij er klaar voor?

Wil je de voordelen van een cupping massage zelf ervaren? Laat je verrassen door de helende werking van de eeuwenoude techniek. Gun jezelf een afspraak en investeer in jouw gezondheid en welzijn.

Ans Vanbroekhoven

Massagetherapeut

Gerelateerd:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?