Telefoonnummer:

0497/65.61.98

Email

info@helende-handen.be

Openingsuren

Steeds op afspraak

In onze moderne wereld worden we vaak overweldigd door stress, angst en een constant gevoel van haast. We zijn zo gefocust op onze dagelijkse taken en verantwoordelijkheden dat we vergeten om aandacht te besteden aan onze innerlijke rust en welzijn.

Dat is waar Holistic Pulsing in beeld komt. Holistic Pulsing is een zachte, helende vorm van lichaamswerk dat zich richt op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het bevorderen van ontspanning.

Het is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam een energetisch systeem heeft dat door middel van pulsatie en beweging kan worden hersteld en in balans kan worden gebracht.

Holistic Pulsing is een dynamische techniek. Het lichaam wordt al wiegend, rollend en strekkend in een stroom van bewegingen gebracht. Het goed toepassen van de techniek vraagt een specialisatie en fijngevoeligheid.

In dit artikel gaan we dieper in op wat Holistic Pulsing is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn van deze holistische therapie.

holistic pulsing orion centrum

Een pulsingsessie is te vergelijken met een speelse dans voor twee personen.

De postieve effecten van Holistic Pulsing

Bij holistic pulsing wordt je lichaam in een onafgebroken stroom van wiegende, rollende en pulserende bewegingen gebracht. Net zoals een steen die in het water valt en cirkels maakt, zet iedere pulserende handeling de energiestroom in je lichaam in beweging.

Blokkades, die als rotsblokken in je energiestroom liggen, worden door de pulserende bewegingen opgeheven.  De vloeistoffen in je lichaam worden in beweging gebracht.  Dit stimuleert de afvoer van afvalstoffen en het loslaten van spanningen. 

Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Drinken is enorm belangrijk na een sessie. Zo wordt de afvoer optimaal geactiveerd. Om je energieniveau te verhogen en intenser te voelen, wordt je aangemoedigd om op een volle manier te ademen.

holistic pulsing orion centrum lommel

Holistic Pulsing is een verrassende ontdekkingstocht in jezelf.  Het heeft een intens helende werking. Omdat je voortdurend gewiegd wordt, komt je lichaam in een herinnering van erg vroege ervaringen die je hebt gekend in de moederschoot.  Hierdoor kom je opnieuw in een sfeer van veiligheid en geborgenheid waardoor je gemakkelijker kan loslaten. Het loslatingsproces steunt op drie belangrijke peilers: bewustwording, acceptatie en het in je eigen kracht komen.

De helende werking van holistic pulsing houdt niet op wanneer er gestopt wordt met pulsen. Het is dan ook van belang om na een sessie de tijd te nemen en te blijven liggen om na te voelen. Sommigen voelen de werking nog tot enkele dagen nadien!

Holistic pulsing ans vanbroekhoven

Waarvoor kan Holistic Pulsing worden ingezet?

 • Na een ziekte of ernstige ingreep: Het herstelt op een zachte manier het contact met je lichaam
 • Het wiegen heeft een positief effect op de gewrichten, waardoor spieren ontspannen en verstijvingen verminderen
 • Als ondersteuning bij psychotherapie
 • Bij een burn-out: Het helpt om grenzen aan te voelen en aan te geven
 • Als introductie of afsluiting bij een lichaamsgerichte behandeling: fysiotherapie, shiatsu, massage, hypnotherapie, …
 • Bij een gebrek aan energie, vermoeidheid, spanning en stress
 • Bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn en algemene spierpijn
 • Bij emotionele problemen, angst en depressie
 • Voor het verbeteren van het contact met eigen lichaam
 • Om meer te voelen i.p.v. te veel na te denken
 • Bij een slechte doorbloeding van de ledematen
 • Bij spasmen en vergroeiingen
 • Bij oude sportblessures
 • Bij spanningsbuikpijn
 • Bij kinderen voor het slapengaan
 • En last but not least: Pure ontspanning…

Ben jij er klaar voor?

Wil je de voordelen van Holistic Pulsing zelf ervaren? Laat je verrassen door de helende werking van de eeuwenoude techniek. Gun jezelf een afspraak en investeer in jouw gezondheid en welzijn.

Ans Vanbroekhoven

Jouw massagetherapeut in Lommel

Your Creations

Ans Vanbroekhoven

Massagetherapeut

Gerelateerd:

× Hoe kan ik je helpen?