Telefoonnummer:

0497/65.61.98

Email

info@helende-handen.be

Openingsuren

Steeds op afspraak

Guasha massage

Guasha is een schraaptherapie die al meer dan 2000 jaar bestaat. Het is een traditionele Chinese behandeling.  Guasha is een samenvoeging van ‘gua‘ wat voor ‘schrapen’ staat en ‘sha‘ wat voor ‘opeenhopingen’ of ‘bloeduitstorting’ staat. Ongeveer 200 jaar voor Christus sprak men in de Chinese geschriften al over een schraapmethode om klachten en ziektes te verhelpen.

Guasha

Met de Chinese jadesteen wordt langs het lichaam gestreken om blokkades op te zoeken en op te heffen. Opgehoopte afvalstoffen worden met de steen uit het lichaam verwijderd. Ook worden de organen, het lymfesysteem en de bloedsomloop gestimuleerd.  Hierdoor komt er meer zuurstof in het lichaam en verbetert de weerstand.  Bovendien helpt Guasha bij het behandelen van emotionele klachten.  Al duizenden jaren gebruikt men de Chinese jadesteen om innerlijke rust te creëren en het zelfgenezend vermogen te versterken.

guasha massage

Guasha zorgt voor een snel resultaat. De meeste dorpen op het platteland in China hebben een eigen guasha therapeut. Het is echter niet alleen in China terug te vinden, maar ook in heel Zuidoost-Azië. In deze landen gebruikt men meestal een koperen munt i.p.v. een jadesteen.

De Chinese jadesteen is een halfedelsteen die staat voor innerlijke rust, energie en zelfgenezing. De ‘Sha’ staat voor stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten en ziekten. Deze moet worden geactiveerd door een bloeduitstorting. Nadat een speciale Chinese kruidenolie op het lichaam is aangebracht, wordt met de jadesteen over het lichaam geschraapt.

Op de plaatsen waar een blokkade aanwezig is, ontstaan plekken die eruitzien als bloeduitstortingen. De speciale kruidenolie werkt pijnverlichtend. Bij guasha wordt voornamelijk de rug behandeld omdat hier de ‘back shu points’ bevinden van de blaasmeridiaan die corresponderen met de organen en het zenuwstelsel.

Waarvoor wordt Guasha ingezet?

Guasha kan ingezet worden bij het bestrijden van 400 ziektes, onderverdeeld in 3 groepen:

  • Lichamelijke klachten: hoofdpijn, RSI, rugklachten, spierpijnen, …
  • Welvaartsziekten: Suikerziekte, hoge bloeddruk, stress, te hoge cholesterol, …
  • Preventieve behandelingen: vergroten van vitale energie en voorkomen van blokkades

Wat met emotionele klachten? Ook hiervoor wordt de techniek al duizenden jaren toegepast. De jadesteen wordt gebruikt voor innerlijke rust en versterkt het zelfgenezend vermogen. In China gelooft men dat er altijd een verbinding bestaat tussen lichamelijke en psychische klachten.

Helende handen

Maak een afspraak

× Hoe kan ik je helpen?