Telefoonnummer:

0497/65.61.98

Email

info@helende-handen.be

Openingsuren

Steeds op afspraak

Natuurlijke therapieën winnen de laatste jaren aan populariteit en Guasha is hierop geen uitzondering. Deze oude Chinese techniek wordt al eeuwenlang wordt gebruikt voor het bevorderen van genezing en het verlichten van pijn.

Guasha-therapie wordt uitgevoerd met behulp van speciale Guasha-stenen, die over de huid worden gewreven om spanningen en blokkades in het lichaam te verminderen. Het resultaat is een verlichting van pijn en een verbeterde circulatie van bloed en energie.

In dit blogbericht ga ik dieper in op de geschiedenis van Guasha, de werking van deze therapie en de voordelen die het kan bieden voor je gezondheid en welzijn.

Waar komt de Guasha massage vandaan?

Guasha is een schraaptherapie die al meer dan 2000 jaar bestaat. Het is een traditionele Chinese behandeling.  Guasha is een samenvoeging van ‘gua‘ wat voor ‘schrapen’ staat en ‘sha‘ wat voor ‘opeenhopingen’ of ‘bloeduitstorting’ staat. Ongeveer 200 jaar voor Christus sprak men in de Chinese geschriften al over een schraapmethode om klachten en ziektes te verhelpen.

facial guasha

Hoe werkt een Guasha massage?

Met een Chinese jadesteen strijk ik langs je lichaam om blokkades op te zoeken en op te heffen. Opgehoopte afvalstoffen worden met de steen uit je lichaam verwijderd. Ook stimuleer ik zo je organen, je lymfesysteem en je bloedsomloop.  Hierdoor komt er meer zuurstof in je lichaam en verbetert je weerstand. 

Bovendien helpt Guasha bij het behandelen van emotionele klachten.  Al duizenden jaren gebruikt men de Chinese jadesteen om innerlijke rust te creëren en het zelfgenezend vermogen te versterken.

Guasha zorgt voor een snel resultaat. De meeste dorpen op het platteland in China hebben een eigen guasha therapeut. Je vind het niet enkel terug in China, maar ook in heel Zuidoost-Azië. In deze landen gebruikt men meestal een koperen munt i.p.v. een jadesteen.

guasha jadesteen

De Chinese jadesteen is een halfedelsteen die staat voor innerlijke rust, energie en zelfgenezing. De ‘Sha‘ staat voor stagnerende energie in je lichaam. Dit vertaalt zich naar klachten en ziekten. Bij guasha activeer ik deze energie d.m.v. een bloeduitstorting. Nadat ik een speciale Chinese kruidenolie op je lichaam aanbreng, schraap ik met de jadesteen over de juiste punten van je lichaam.

Op de plaatsen waar een blokkade aanwezig is, ontstaan plekken die eruitzien als bloeduitstortingen. De speciale kruidenolie werkt pijnverlichtend. Bij guasha wordt voornamelijk je rug behandeld omdat hier de ‘back shu points‘ bevinden van je blaasmeridiaan. Deze punten corresponderen met je organen en je zenuwstelsel.

Waarvoor wordt Guasha ingezet?

Guasha kan ingezet worden bij het bestrijden van 400 ziektes, onderverdeeld in 3 groepen:

  • Lichamelijke klachten: hoofdpijn, RSI, rugklachten, spierpijnen, …
  • Welvaartsziekten: Suikerziekte, hoge bloeddruk, stress, te hoge cholesterol, …
  • Preventieve behandelingen: vergroten van vitale energie en voorkomen van blokkades

Wat met emotionele klachten? Ook hiervoor wordt de techniek al duizenden jaren toegepast. De jadesteen zorgt voor innerlijke rust en versterkt het zelfgenezend vermogen. In China gelooft men dat er altijd een verbinding bestaat tussen lichamelijke en psychische klachten.

guasha therapie massage

Ben jij klaar om het zelf te ondervinden?

Boek nu je afspraak en dompel je onder in de wonderlijke wereld van de Chinese therapie en de buitengewone kracht van Guasha!

Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontvangen in mijn massagepraktijk in Lommel.

Sam Daemen Copywriter

Ans Vanbroekhoven

Massagetherapeut

Gerelateerd:

× Hoe kan ik je helpen?